LO&Sportorganisatie  


Gratis Veteranenvlag voor Veteranenverenigingen

Door: Stafadjudant Jan WellingVeteranenvlag

"De Nederlandse Veteranenvlag"


Persbericht.

Gratis Veteranenvlag voor alle Nederlandse overheidsinstellingen en aangesloten veteranenorganisaties!

Het Veteranen Platform biedt dit jaar aan alle overheidsinstellingen en bij hen aangesloten veteranenorganisaties gratis een Veteranenvlag aan! Door het hijsen van de vlag kan elke organisatie haar respect, erkenning en waardering voor alle Nederlandse veteranen tonen. Het Veteranen Platform en Veteranenshop hopen met dit initiatief bij te dragen aan een onvergetelijke Nederlandse Veteranendag op 26 juni 2021. Dankzij een intensieve samenwerking tussen het Veteranen Platform, het ministerie van Defensie, het vfonds en Veteranenshop, gaat een langgekoesterde wens in vervulling: De enige echte vlag voor en door veteranen, zal dit jaar op meer plaatsen dan ooit tevoren prominent zichtbaar zijn. We zijn ontzettend trots op dit gezamenlijke resultaat. Het project wordt gefinancierd uit het overgebleven budget van de Nederlandse Veteranendag 2020, aangevuld met een substantiële bijdrage van het vfonds.

Welke organisaties ontvangen de vlag?

Veteranenshop verstuurt de Veteranenvlag namens het Veteranen Platform in de eerste weken van juni gratis naar de volgende organisaties:
- Nederlandse ministeries
- Nederlandse gemeenten
- Nederlandse provincies
- Nederlandse waterschappen
- Openbare bibliotheken
- Operationele commando’s
- Bij het Veteranen Platform aangesloten veteranenorganisaties
- Ontmoetingscentra voor veteranen
- Veteranencafés

Landelijke erkenning.

De bedenker en ontwerper van de Veteranenvlag, Edo van den Berg, streefde er met zijn ontwerp naar om een vlag te maken waarin iedere veteraan zich kon herkennen en die geldt als exclusief symbool voor Nederlandse veteranen. Soraya van Weereld van Veteranenshop zet zich al jaren in voor landelijke erkenning van de vlag. De laatste jaren ontstond daardoor al veel draagvlak vanuit de maatschappij, en de vlag werd steeds vaker door zowel veteranen, burgers en organisaties gehesen. Dankzij dit initiatief lijkt dit doel nu eindelijk volledig behaald te worden, waarmee we erg blij zijn. Want hoewel het een klein symbool kan lijken voor sommigen, vertegenwoordigt de Veteranenvlag een erg belangrijke boodschap voor de mensen die hebben gestreden voor onze -en andermans- vrijheid.

Dankwoord.

Het Veteranen Platform en Veteranenshop bedanken het ministerie van Defensie en het vfonds hartelijk voor deze unieke samenwerking. Dankzij onze gezamenlijke inspanningen en jullie bijdrage kunnen veel organisaties hun respect, waardering en aanzien ten aanzien van veteranen ook dit jaar tonen, ondanks de coronamaatregelen. Dat we het juist dit jaar voor elkaar hebben gekregen om de Veteranenvlag landelijke (h)erkenning te geven, vervult ons met trots. We kijken nu al uit naar 26 juni, en naar de komende jaren!


Publicatiedatum: 28 mei 2021